ua en ru

День Перемоги: в Харкові 9 травня поклали квіти до Меморіалу Слави

День Перемоги: в Харкові 9 травня поклали квіти до Меморіалу Слави Фото: покладання квітів до Меморіалу Слави у Харкові (city.kharkov.ua)

Концерт духових оркестрів перенесли у зв'язку з загрозою провокацій

Урочисте покладання квітів до Меморіального комплексу Слави, присвячений 70-й річниці Перемоги над нацизмом, відбулося сьогодні, 9 травня, у Харкові, передає кореспондент РБК-Україна.

Пам'ять загиблих вшанували ветерани війни, представники міськради на чолі з міським головою Геннадієм Кернесом, духовенство, студенти харківських вузів, школярі, мешканці міста.

Прийшли вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали до пам'ятника Батьківщини-Матері та до братських могил квіти. Під гімн України прозвучав триразовий залп, курсанти військових вузів Харкова під музику духового оркестру пройшли урочистим маршем.

Після церемонії покладання квітів настоятель Свято-Миколаївського храму отець Тарасій відслужив поминальний молебень за загиблими.

Також на сьогодні в Харкові заплановано ряд заходів, приурочених до 70-річчя Перемоги. Зокрема, ветерани запрошені на традиційну польову кашу, яка пройде, у зв'язку з несприятливою погодою, в будівлі ХНУ ім.Каразіна.

День Перемоги: в Харкові 9 травня поклали квіти до Меморіалу Слави

Фото: на мітинг зібрались сотні харків'ян (city.kharkov.ua)

День Перемоги: в Харкові 9 травня поклали квіти до Меморіалу Слави

Фото: мітинг відвідав мер Геннадій Кернес (city.kharkov.ua)

Нагадаємо, у Харкові скасували парад оркестрів 9 травня.