ua en ru

День Незалежності: опубліковано відео військового параду в Києві

День Незалежності: опубліковано відео військового параду в Києві Фото: військовий парад у Києві (president.gov.ua)

У параді до Дня Незалежності взяли участь близько 4,5 тис. військовослужбовців

Опубліковано відео військового параду в Києві до Дня Незалежності України за участю близько 4,5 тис. військовослужбовців України та їхніх колег з 10 країн Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Так, в урочистих заходах з нагоди відзначення 26-ї річниці Незалежності України взяли участь близько 4,5 тис. військовослужбовців: представники ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та співробітники Національної поліції України.

У пішому марші взяли участь близько 3,1 тис. осіб і 1,5 тис. учасників військових оркестрів.

altaltaltalt

Фото: військовий парад у Києві (president.gov.ua)

Крім того, поруч з українськими військовими по центральній вулиці Києва марширували понад 200 бійців армій НАТО і країн, що претендують на членство в Альянсі. Повідомляється про військових Великобританії, Канади, Литви, Молдови, Польщі, США, Латвії, Румунії, Естонії та Грузії.

Приймали парад, крім керівництва України, також міністри оборони 9 країн НАТО, у тому числі глава Пентагону Джеймс Меттіс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в День національного прапора України на Софійській площі в центрі столиці розгорнули прапор розміром 2400 квадратних метрів.

Після цього пролунав національний гімн. Прапор розгорнули в рамках щорічного Параду вишиванок, який традиційно проходить на вулицях Києва напередодні Дня Незалежності України.