ua en ru

День Києва 2018: що важливо знати про свято

День Києва 2018: що важливо знати про свято Фото: Київ (facebook.com/kievtypical)

День Києва 2018 відзначається 27 травня

Коли та як пройде День Києва 2018, а також цікаві факти з історії головного свята столиці України - у нас на Styler.

День Києва 2018: дата святкування

Столиця відзначить свій 1536-й День народження традиційно в останні весняні вихідні. Основні заходи, приурочені до Дня Києва 2018, пройдуть у неділю 27 травня. Для киян та гостей столиці - це відмінна можливість відпочити і весело провести час. До того ж, вихідні триватимуть до 28 травня включно, в зв'язку зі святкуванням Трійці.

Що потрібно знати про святкування Дня Києва 2018

Особливістю проведення свята в цьому році стало те, що День міста співпав з фінальною грою Ліги чеміпіонов УЄФА. Вирішальний футбольний матч відбудеться на НСК "Олімпійський" 26 травня, а фестивальне містечко для вболівальників у центрі столиці буде працювати протягом усіх вихідних.

День Києва 2018 можна назвати спортивним. Адже крім футбольних розваг, на День міста також пройдуть дитячі велогонки та вітрильна регата.

Щорічно до Дня Києва проводиться колоритний "Мегамарш у вишиванках", проте в цьому році у зв'язку з матчем Ліги чемпіонів, ходу провели трохи раніше. Кияни у вишиванках пройшлися міськими вулицями 19 травня. Через футбольну подію також перенесли традиційний легкоатлетичний забіг "Пробіг під каштанами". Він відбудеться 3 червня.

День Києва 2018 - 27 травняФото: День Києва 2018 - 27 травня (facebook.com/ChudoKiev)

Змістили і дати проведення міжнародних змагань з велоспорту Race Horizon Park. Професійні велосипедисти змагатимуться в столиці з 1-го по 3 червня.

Великий концерт з виступом оркестрів відбудеться увечері 27 травня на території "Фестивалю чемпіонів" на Хрещатику. Головна футбольна фан-зона в цей день змінить свій спортивний формат на музичний.

День Києва: факти з історії

Незважаючи на давню історію столиці, День Києва вперше відзначили лише 36 років тому. Святкування були приурочені до 1500 річниці заснування міста. На офіційному рівні свято було засновано в 1987 році. З ініціативою відзначати День Києва щорічно в останні вихідні травня виступив журналіст В'ячеслав Лашук.

В радянські часи в програмі святкування обов'язково був мітинг, на Хрещатику проводилися ходи духових оркестрів, а ввечері гримів святковий салют. День народження української столиці в наші дні святкується з масою розваг для всієї родини та на будь-який смак - це різні виставки, флешмоби, спортивні заходи, гастрофестивалі, концерти зірок і багато іншого.

Секрети міських двориків (video.rbc.ua)