ua en ru

Демократи вимагають від Мінфіну США документи про зв'язки міністра торгівлі з РФ

Демократи вимагають від Мінфіну США документи про зв'язки міністра торгівлі з РФ Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

В Trump Organization відкинули припущення про причетність компанії до незаконних оборудок

Демократи з Палати представників Конгресу США зажадали від Міністерства фінансів США надати будь-які наявні дані розвідки про минулі зв'язки міністра торгівлі Уілбура Росса з бізнесом РФ і можливу причетність компанії Trump Organization до легалізації злочинних капіталів в Панамі. Про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що мова йде про конгрессмена Максін Уотерс і ще чотирьох правників, імена яких не наводяться.

"На жаль, незважаючи на регулярні викриття чинної адміністрації, ви продовжуєте відмовляти нам в отриманні матеріалів, що стосуються відмивання росіянами і Trump Organization. У тому числі мова йде про порушення, допущених з ліцензованими Трампом об'єктами нерухомості. Інформацію про це ми запитували ще в травні", - йдеться в листі.

Зазначено, що урядові відомства, включаючи Мінфін, можуть ігнорувати вимоги конгресменів Демократичної партії, поки їх не підтримають колеги-республіканці.

Разом з тим, в Trump Organization відкинули припущення про будь - яку причетність компанії до незаконних операцій з нерухомістю за кордоном.

"Як ми неодноразово роз'яснювали, роль нашої фірми в проекті в Панамі завжди обмежувалася ліцензуванням бренду і забезпеченням менеджерських послуг", - повідомили в компанії Trump Organization.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп впевнений, що до кінця 2017 року завершиться розслідування зв'язків його передвиборного штабу з Російською Федерацією.