ua en ru

Демократи Росії підтримали український Майдан

Демократичний рух Росії висловився на підтримку української майдану. На думку голови Демократичної партії Росії Андрія Богданова, події, що відбуваються в Україні, свідчать про глибоке протистояння між владою і громадянським суспільством.

"Демократична партія Росії стурбована ситуацією в Україні і підтримує Майдан у прагненні очистити владу від корупції та створити систему народного контролю над чиновниками, - сказано в заяві ДПР - Майдан став наслідком недалекоглядної політики української влади, спрямованої на згортання прав і свобод громадянського суспільства, обмеження місцевого самоврядування та монополізації економіки".

Демократична партія Росії вважає, що масові протести це симптом непрофесійних і корупційних дій керівництва країни. Дії правоохоронних структур спровокували загострення конфлікту і привели до загибелі мирних демонстрантів. Замість застосування сили до громадян країни, необхідна кардинальна зміна підходів у державній політиці. "Ми проти радикальних дій ультраправих організацій і закликаємо до мирного варіанту шляхом проведення переговорів, в якому не повинно бути подвійних стандартів і маніпуляцій", - позначив лідер ДПР.

Довідка: Андрій Богданов - відомий російський політик, займав керівні посади в партії "Єдина Росія", кандидат у президенти РФ (2008 р.). , Голова Демократичної партії Росії.