ua en ru

Демократичні партії мають домовитися за принципом "один округ – один опозиційний кандидат", - Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко надіслала звернення учасникам партійного з'їзду, у якому наголосила, що в кожному окрузі повинен бути лише один опозиційний кандидат, повідомляє прес-служба партії.

"Один округ - один опозиційний кандидат!", - такою має бути наша відповідь режиму, який із засідки зловтішно спостерігає за братовбивчим суперництвом опозиціонерів... Немає ціни, яку опозиція не мала б заплатити заради спільної перемоги в кожному мажоритарному окрузі. Кожний багнет вкрай важливий у подальшій нещадній війні з мафією. Опозиції не буде виправдання, якщо, через зайву дріб'язковість провідників чи надмірну амбітність вояків, вона почне нести неприпустимі втрати ще до початку боїв. Визвольна війна передбачає жертовність. Інколи, щоби твій загін переміг, не обов'язково лягати грудьми на амбразуру. Достатньо просто відійти вбік, аби звільнити дорогу сильнішому. Але все це мусить відбуватися виключно на справедливій та публічній основі", - заявила Тимошенко.

Читайте також: "Удар" зняв на користь "Батьківщини" 26 кандидатів, з них тільки двох по Києву

При цьому Тимошенко запевнила тих кандидатів, які мають бути знятими з перегонів, що ніколи не забуде цей вчинок. "Особисто хочу звернутися до тих кандидатів, які будуть змушені знятися з виборів, попри те, що вже пройдений такий важкий шлях, і виборча кампанія добігає кінця. Повірте, я все розумію. Будьте впевнені: я ніколи не забуду ваш шляхетний вчинок", - сказала лідер партії.

Нагадаємо, в цей час проходить з'їзд партії "Батьківщина", на якому партія має зняти близько 30 мажоритарників на користь свого союзника - "Удару".