ua en ru

Нова хвиля демобілізації не вплине на бойову готовність українських військ, - Лисенко

Нова хвиля демобілізації не вплине на бойову готовність українських військ, - Лисенко Фото: прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко

Міноборони підготувало багато резервів, також створені нові бригади

Демобілізація шостої хвилі мобілізації не вплине на бойову готовність передової в зоні АТО. Про це заявив прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко в ефірі "5 каналу".

"Процес буде відбуватися без зменшення бойової готовності наших військ. Я повинен відзначити, що у нас дуже багато резервів підготовлено, створені нові бригади, замінюють наших хлопців і маю запевнити, що передова у нас не залишиться голою", - сказав Лисенко.

Він також нагадав, що демобілізація шостої хвилі мобілізованих буде відбуватися протягом вересня і основна частина військовослужбовців буде звільнена у жовтні.

Лисенко також підкреслив, що на сьогодні контрактна частина української армії укомплектована майже повністю.

"На сьогоднішній день ми набрали достатню кількість контрактників. І серед охочих після демобілізації підписати контракт, на жаль, не багато хто зможе це зробити. Це зможуть зробити тільки ті, хто займає дефіцитні спеціальності. В крайньому випадку, всі вони будуть поставлені в першу чергу головного резерву", - зазначив представник Міноборони.

Нагадаємо, у Генштабі прогнозують демобілізацію 6-ї хвилі мобілізованих у вересні-жовтні.