ua en ru

Демчишин виступає проти передачі акцій "Центренерго" до Фонду держмайна

Демчишин виступає проти передачі акцій "Центренерго" до Фонду держмайна Фото: Володимир Демчишин

Міністр не проти відкритого конкурсу на нового керівника підприємства

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин виступає проти передачі акцій ПАТ "Центренерго" до Фонду державного майна. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це не відбулося (передача пакету документів "Центренерго" до Фонду держмайна, - ред.), і я, у принципі, саме передачі протидію, але приватизації я не протидію, я її підтримую. Передача відбудеться швидко. Якщо з'явиться покупець, нехай забирає. Але просто забрати у мене акції і призначити нових людей, які будуть управляти цим активом, - це корпоративна війна", - заявив Демчишин.

При цьому міністр запропонував провести відкритий конкурс на нового очільника "Центренерго", якщо в цьому є необхідність. "Якщо комусь не подобається Балабанов (Ігор, в.о. гендиректора "Центренерго", - ред.), я пропоную провести відкритий конкурс і обрати керівника", - додав Демчишин.

За словами глави Міненерговугілля, при всіх складнощах "Центренерго" може виробляти 30% теплової енергії в Україні. "Це підприємство дає можливість протистояти ДТЕК", - заявив міністр.

Нагадаємо, напередодні Міненерго ініціювало аудит "Центренерго".