ua en ru

Демчишин прокоментував заяву Авакова про лобіювання інтересів Григоришина

Демчишин прокоментував заяву Авакова про лобіювання інтересів Григоришина Фото: Володимир Демчишин

Міністр енергетики назвав всі звинувачення безпочвенными, оскільки тендер ще не завершений

Міністр енергетики України Володимир Демчишин прокоментував заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо лобіювання інтересів бізнесмена Костянтина Григоришина. Про це після засідання уряду повідомив Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-України.

"Мене дуже дивує і я йому це сказав, що Він використовує якісь статті з жовтої преси і піднімає це у своєму розумінні, як правдиві речі, як обгрунтовані. У нього є всі інструменти для того, щоб провести, з'ясувати реальну ситуацію. Я неодноразово говорив, що говорити про ціни, про якісь зловживання до того, поки пройде тендер, не має сенсу",- сказав Демчишин.

За словами чиновника, якщо компанія "Запоріжтрансформатор" запропонує найнижчу ціну, то вона виграє тендер. "На тендер прийшли найбільші виробники - Deo, прийшов "АББ", прийшов "Сіменс", прийшов той самий "ЗТР", про який так всі говорять і піклуються, що я його захищаю. Я його не захищаю. Це 5 тисяч людей - українців, які на ньому працюють і якщо він запропонує нижчу ціну, я не бачу, чому їм не дати можливості його реалізовувати",- додав він.

Разом з тим, Демчишин заперечував усі звинувачення, оскільки тендер ще не завершений.

"Давайте подивимося на ціну. На даний момент ціну ніхто ще не розкривали. Це пройшов перший тур - так званий технічний, де були визначені технічні вимоги. Другий тур - ціновий. Про що ми говоримо? Про зловживання? Про які ціни?",- підсумував він.

Нагадаємо, в грудні 2015 "Укренерго" приступила до вивчення документації 5 компаній-претендентів на поставку трансформаторів.