ua en ru

Демчишин запропонує Кабміну продовжити договір про постачання електроенергії до Криму на 2016

Демчишин запропонує Кабміну продовжити договір про постачання електроенергії до Криму на 2016 Фото: глава Міненерго України Володимир Демчишин

Міністр вважає, що в разі непродовження постраждають жителі Криму

Глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин намір ініціювати продовження договору про постачання електроенергії з материкової частини України в окупований Росією Крим. Про це міністр сказав в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України (ВРУ).

"Рішення з постачання електроенергії в Крим - це було рішення Кабінету міністрів, і я ще раз буду в цьому році виносити на продовження цього договору", - сказав він.

Міністр підкреслив, що у разі припинення поставок електроенергії до Криму будуть страждати пересічні жителі Криму. Демчишин зазначив, що військові гарнізони і силові структури мають власні генератори.

На думку міністра, продовження контракту - крок до повернення Криму Україні. "Я впевнений, що для того, щоб повернути цю територію в Україну, ми повинні до людей, які там проживають, ставитися адекватно", - заявив він.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Демчишин виступав проти відключення поставок електроенергії до Криму і не підтримує відповідну петицію, зареєстровану на сайті президента. Міністр заявляв, що Крим справно розраховується за спожиту електроенергію.