ua en ru

Демчишин сподівається на підвищення компенсації на закупівлю вугілля для населення

Демчишин сподівається на підвищення компенсації на закупівлю вугілля для населення Володимир Демчишин

Нинішній розмір компенсації застарілий

Протягом найближчого часу може з'явитися постанова, яка коригуватиме розмір компенсації для споживачів вугілля. Про це сьогодні в ефірі програми "Уряд на зв'язку з громадянами" на Першому національному заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели досить активну роботу з Міністерством соціальної політики і я сподіваюсь, що протягом найближчого часу все таки з'явиться нова постанова, яка відкоригує величину субсидії чи величину компенсації для споживачів вугілля", - заявив Демчишин, зазначивши при цьому, що ці суми мають перевищувати попередні.

"Історично компенсація розраховувалася з вартості 950 гривень - це просто застаріла величина, враховуючи, що на даний момент вартість у 2,5 рази вища, компенсація також повинна бути вища", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Демчишина, запасів газу в українських сховищах достатньо для проходження опалювального періоду, а запаси вугілля майже в півтора рази перевищують минулорічні показники.