ua en ru

Демарші МЗС викликають сумніви в професіоналізмі його представників, - Медведчук

Демарші Міністерства закордонних справ України давно зародили сумніви в професіоналізмі деяких його представників. Таку думку висловив лідер організації "Український вибір" Віктор Медведчук у своєму блозі.

На підтвердження своїх слів він згадав про ряд випадків "обуреної реакції" українського зовнішньополітичного відомства на ті чи інші дії західних партнерів. Зокрема, за словами політика, 10 червня у МЗС висловили обурення тим, що ООН ніяк не відреагувала на заклики розмістити на Донбасі миротворчу місію.

"Невдоволення у представників української влади викликало і рішення сенату Франції про пом'якшення санкцій щодо Росії", - зазначив Медведчук.

Однак, за його словами, найбільш резонансною стала реакція Києва на заяву Генерального секретаря ООН на Петербурзькому міжнародному економічному форумі про важливої ролі Росії у вирішенні світових проблем.

"Слова пана Пан Гі Муна ввергли українську дипломатію у форменну істерику. Тим часом з'ясувалося, що Генеральний секретар у своєму виступі про ситуацію на Донбасі нічого не говорив", - підкреслив політик.

Резюмуючи, він зазначив, що дії нинішньої влади призводять до "падіння міжнародного іміджу країни".