ua en ru

Демаркація кордонів з РФ допоможе Україні у переговорах з лібералізації візового режиму з ЄС, - МЗС

У Москві 15-16 грудня 2010 р. відбулося перше засідання Спільної українсько-російської демаркаційної комісії. Цей захід започаткував основний етап у реалізації Угоди між Україною і Російською Федерацією про демаркацію українсько-російського державного кордону, підписаної в Києві 17 травня 2010 р. в рамках третього засідання Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням Президента України Віктора Януковича та Президента РФ Дмитра Медведєва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Повідомляється, що у рамках роботи Комісії буде здійснено комплекс заходів, які дозволять завершити оформлення на місцевості сухопутної ділянки українсько-російського державного кордону.

"Успішне завершення розпочатого демаркаційного процесу не лише стане ще одним вагомим кроком нашої держави на шляху до підвищення надійності державного кордону, але й зробить суттєвий внесок у боротьбу з нелегальною міграцією та транскордонною злочинністю в регіоні, посилить позиції України у переговорах з іншими державами з лібералізації візового режиму", - говориться в заяві МЗС.

Також МЗС повідомило, що демаркація міждержавного кордону не призведе до нових перешкод для розвитку міжлюдських контактів у відносинах між Україною та РФ.