ua en ru

По справі Фірташа можуть допитати Кравчука, Бойка і Льовочкіна

По справі Фірташа можуть допитати Кравчука, Бойка і Льовочкіна Фото: Дмитро Фірташ

Також очікується відеовключення мера Києва Віталія Кличка

У справі українського бізнесмена Дмитра Фірташа австрійський суд може допитати екс-президента України Леоніда Кравчука, екс-главу Мінвуглепрому України і нардепа Юрія Бойка, а також нардепа від "Опозиційного блоку" (ВП) Сергія Льовочкіна. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна із залу суду.

Так, у ході засідання суддя оголосив, що після того, як закінчать висловлюватися адвокати, буде перерва, після чого будуть виступати свідки.

При цьому нардепи від "Опозиційного блоку" Юлія Льовочкіна і Михайло Папієв повідомили кореспонденту РБК-Україна, що серед свідків - перший Президент України Леонід Кравчук. У свою чергу присутній на засіданні суду нардеп від ОП Вадим Рабінович у своєму Facebook написав, що Кравчук буде допитаний першим по справі.

Из зала суда в Вене...Начался допрос свидетелей. Первым свидетелем оказался... экс-президент Украины Леонид Макарович Кравчук...

Posted by Вадим Рабинович on 30 Апрель 2015 г.

Крім того, за непідтвердженою інформацією, в якості свідків будуть допитані нардепи від ОП Юрій Бойко і Сергій Льовочкін, а також очікується відеовключення з мером Києва Віталієм Кличком.

Як повідомляє кореспондент, на даний момент суд почав допит Фірташа.

Зазначимо, сьогодні суд у Відні розглядає екстрадицію Фірташа в США.

Нагадаємо, український бізнесмен Дмитро Фірташ був заарештований у Відні за запитом ФБР в березні 2014 р.

Тоді в Федеральної кримінальної поліції Австрії заявили, що Фірташ "затриманий у зв'язку з багаторічним розслідуванням ФБР США за підозрою в причетності до створення організованої злочинної групи". Також зазначалося, що його затримання не має нічого спільного з актуальною політичною ситуацією в Україні".