ua en ru

"Дельта Банк" в Білорусі подав заяву про банкрутство

"Дельта Банк" в Білорусі подав заяву про банкрутство Фото: "Дельта Банк"

Після порушення Верховним судом Республіки Білорусь справи про банкрутство кредитори банку будуть проінформовані додатково

ЗАТ "Дельта Банк" в Білорусі подав заяву про банкрутство у Верховний суд республіки. Повідомлення про це опублікувала прес-служба банку.

У повідомленні говориться, що копія заяви надіслана всім кредиторам банку відповідно до встановленої законодавством процедури.

"Після порушення Верховним судом Республіки Білорусь справи про банкрутство кредитори банку будуть проінформовані додатково", - пише прес-служба.

Рішення про введення в ЗАТ "Дельта Банк" тимчасової адміністрації Національний банк Білорусі прийняв 12 березня 2015 р.

75,5% ЗАТ "Дельта Банк" в Білорусі акцій банку належить "Дельта Білорусь Холдинг Б. В.", бенефіціарним власником якої є Микола Лагун. Останньому належать і всі залишилися акції фінустанови, крім 0,00015% відносяться до відкритому акціонерному страховому товариству "Пенсійні гарантії.

Нагадаємо, 2 березня 2015 р. правління Нацбанку України прийняв постанову віднести ПАТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних.

Крім того, після підрахунку збитків за підсумками I кварталу функціонуючих банків в Україні нацбанком, виявилося, що 80% від 16,2 млрд грн сформувалися завдяки банкам, визнаним неплатоспроможними. В числі яких "Дельта Банк".