ua en ru

Deloitte проводить оцінку ділянки порту "Південний" перед передачею в концесію, - МІУ

Оцінку ділянки порту "Південний" який планується передати в концесію, здійснює компанія Deloitte. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив міністр інфраструктури України (МІУ) Андрій Пивоварський.

Міністр припускає, що Deloitte закінчить оцінку ділянки, де зараз веде діяльність державний стивідор, до середини травня 2015 р. і віддасть результати Фонду держмайна.

"Далі вже ФДМУ буде приймати рішення, на яких умовах передавати об'єкт, чи буде це концесія чи це буде продаж. Очікую, це відбудеться вже в червні", - зазначив Пивоварський.

Глава відомства також детально описав різницю між портом, як географічною точкою і стивіродною компанією. "Інфраструктура порту - причальні стінки, підхідні канали перебувають у державній власності і мова про їх приватизацію не йдеться. Зараз йде мова про приватизацію стивідорної діяльності, того, що за причальною стінкою", - зазначив він.

За його словами, у більшості країн світу стивідорні компанії - приватні. "У нас є приватні і державні. Ідея в тому, щоб державну стивідорну діяльність приватизувати", - підкреслив Пивоварський.

Нагадаємо, в кінці лютого повідомлялося, що МІУ ініціює приватизацію стивідорних держкомпаній.