ua en ru

МІУ ініціює приватизацію стивідорних держкомпаній

Міністерство інфраструктури України (МІУ) ініціює приватизацію стивідорних державних компаній. Про це в ході брифінгу заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні я хотів би запустити публічну дискусію на рахунок приватизації стивідорних державних компаній... Є потреба в цьому. Міністерство починає дискусію, запрошуються всі експерти та гравці на ринку в цю дискусію", - сказав він.

Він також зазначив, що Міністерство зараз працює над тим, щоб найближчим часом на ринку надати перший пілотний проект публічного приватного партнерства в морській галузі.

"Для того, щоб залучати інвестиції, нам потрібно створити хороші умови для публічного приватного партнерства в морській галузі. Міністерство зараз працює над тим, щоб найближчим часом на ринку надати перший пілотний проект такого партнерства. Найближчим часом оцінювач почне оцінку порту "Південний" і на підставі порту "Південний" Міністерство буде робити все можливе, щоб показати ринку перший успішний ринковий проект створення публічного приватного партнерства. Для цього буде необхідно внести деякі зміни в закон про концесії, щоб не вийшло так, що в аукціоні буде брати участь лише один гравець. Цього допустити не можна. Це буде відкритий конкурентний процес. І такі процеси ми будемо намагатися запустити з різних портів", - заявив Пивоварський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України готує стратегію розвитку мультимодальних перевезень.