ua en ru

"Справу" Умерова передали в інший суд, - адвокат

"Справу" Умерова передали в інший суд, - адвокат Фото: Ільмі Умеров

Справу перенесли з бахчисарайського в сімферопольський суд Криму

Розгляд справи проти заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова про так звані заклики до розвалу Російської Федерації перенесли з бахчисарайського в сімферопольський суд. Про це написав кримський адвокат Еміль Курбединов на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"У зв’язку з тим, що Умеров І. Р. тривалий час обіймав керівні посади в адміністрації Бахчисарайського району, з метою виключення зі сторони учасників кримінального судочинства припущення про наявність зацікавленості суддів Бахчисарайського районного суду… прошу розглянути питання про зміну територіальної підсудності вказаної кримінальної справи і передачу на розгляд в інший суд Республіки Крим", - приводить адвокат звернення голови Бахчисарайського райсуду до голови Верховного суду Криму.

Верховний суд задовольнив це звернення.

"Верховний суд задовольнив нижчезазначених уявлення і направив справу Ільмі Умеров в Сімферопольський районний суд", - зазначив Курбединов.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ України буде домагатися визнання факту катувань заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільямі Умерова.