ua en ru

Справа "Укрзалізничпостач": заарештовано нерухомість підприємства одного з підозрюваних

Справа "Укрзалізничпостач": заарештовано нерухомість підприємства одного з підозрюваних Фото: вантажні потяги (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Загалом суд заарештував 16 об'єктів нерухомості, які належать Олексію Біленькому

У справі "Укрзалізничпостача" заарештовано об'єкти нерухомості, що належали підприємству одного з підозрюваних - Олексію Біленькому. Про це РБК-Україна розповів прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури Віталій Кравець.

Так, за рішенням Солом'янського районного суду заарештовано активи, які використовувались у підприємницькій діяльності підконтрольних йому підприємств.

За словами прокурора, загалом суд заарештував 16 об'єктів нерухомості, які належать Біленькому. Прокурор повідомив, що серед нерухомості - земельні ділянки та будівлі.

"Підозрюваний переховується від нас у Болгарії, більш того - у нього, крім українського, є ще й болгарське громадянство", - повідомив прокурор.

Він додав, що Болгарії було подано запит на встановлення його місця знаходження.

"Ми подавали запит у Болгарію на встановлення його місцезнаходження - Національна слідча служба прокуратури Болгарії повідомила, що не змогла його знайти", - сказав прокурор САП.

Наразі ж триває досудове слідство.

За словами прокурора, Біленький підозрюється в "організації і керуванні схемою заволодіння коштами дочірнього підприємства Укрзалізниці "Укрзалізничпостач".

"За наслідками тендерів, які проводились "Укрзалізничпостачем" на закупівлю метизної продукції для потреб залізниці, переможцем ставала підконтрольна йому фірма, яка в подальшому постачала продукцію за завідомо завищеною ціною", - розповів він.

Також зазначено, що судове засідання, яке відбудеться в понеділок, 5 лютого 2018 року, також стосується справи, по якій проходить Біленький.

"У цій справі Біленький - єдиний підозрюваний, ми його виділили від інших, щоб мати змогу проводити заочне розслідування. Справа стосовно його співучасників у 2015-2016 роках уже 10 місяців у суді, ніяк не проведеться підготовче засідання. Справа стосовно співучасників у 2014 році нині розслідується паралельно, ми плануємо направити її до суду одночасно зі справою Біленького, а в суді об'єднати всі три справи в єдине провадження", - повідомив прокурор.

Нагадаємо, раніше НАБУ повідомило про підозру 4 чиновникам "Укрзалізничпостач" у заволодінні 20 млн гривень.