ua en ru

Справа про вбивство Веремія: суд засекретив текст вироку

Справа про вбивство Веремія: суд засекретив текст вироку Фото: В'ячеслав Веремій (facebook.com/veryslav)

Зараз розглядається питання про те, щоб відкрити текст

Текст вироку Юрію Крисіну за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія засекречений. Про це розповіли в прес-службі Шевченківського суду Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Справа розглядалася в закритому судовому засіданні, зараз розглядається питання про те, щоб відкрити текст", - сказав співрозмовник.

Разом з тим, за словами представника прес-служби, сьогодні, 28 грудня 2017 року, повинні вирішити, чи відкриють текст вироку.

Дана інформація оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, однак, як зазначив співрозмовник, в зв'язку з тим, що справа розглядалася в закритому судовому засіданні, "була зроблена певна позначка і відповідно до цього текст вироку закривається".

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва виніс вирок у справі про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія під час подій євромайдан. Обвинувачений у справі Юрій Крисін визнаний винним, йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Відзначимо, вночі 19 лютого 2014 року, на перехресті Володимирської та Великої Житомирської в Києві, невідомі чоловіки з бітами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на Веремія та IT-фахівця "Вестей" Олексія Лимаренко. Чоловіки поверталися з роботи на таксі. Таксиста, Веремія і його колегу вони витягли з авто і жорстоко побили. Водій отримав серйозні травми ноги, Лимаренку спотворили обличчя, а Веремій отримав кульове поранення в груди.