ua en ru

Справу про вбивство сина Ржавського передадуть в Головне слідче управління Нацполіції, - Грановський

Справу про вбивство сина Ржавського передадуть в Головне слідче управління Нацполіції, - Грановський Фото: Олександр Грановський (РБК-україна)

Поки що Грановський просить прокуратуру Києва забезпечити максимальний контроль за розслідуванням

Кримінальне провадження щодо вбивства сина колишнього народного депутата України Олександра Ржавського передадуть в Головне слідче управління Національної поліції України. Про це за підсумками розмови з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим написав народний депутат Олександр Грановський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Черговий трилер. Знову не для слабкодухих. Історія, яка нижче, вже мигцем з'являлася на сторінках різних видань, але, як стало зрозуміло пізніше, не здалася переконливою для слідчих. І мова зовсім не про те, що до мене звернувся колишній колега по залу Верховної ради Олександр Ржавський, а про те, що з життя пішов його син, пішов сам", - пише Грановський, підкресливши, що саме такої версії дотримуються слідчі Дарницької районної поліції.

На його думку, слідчі "відмовляються звертати увагу на абсолютно логічні обставини, які кидаються в очі пересічному дилетанту".

"Станом на цю хвилину, я маю всі підстави стверджувати, що слідство (у справі про вбивство сина Олександра Ржавського, - ред.), як мінімум, не поспішає з висновками, а, як максимум, не знаходить часу відпрацювати всі версії самогубства або вбивства, якщо доля розпорядилася саме так", - написав Грановський.

Нардеп повідомив, що в ході обговорення цього питання з Аваковим отримав запевнення на тему передачі кримінальної справи для розслідування в Головне слідче управління Національної поліції.

"Дуже прошу прокуратуру міста Києва забезпечити максимальний контроль за розслідуванням справи до тих пір, поки справа знаходиться у вашому периметрі нагляду та процесуального керівництва", - зазначив політик.

З точки зору Грановського, є кілька обставин, які змушують засумніватися в тому, що син Ржавського покінчив життя самогубством.

Найбільш "підступним" фактом Грановський вважає те, що Дмитро лівша, у нього ліва рука активна, а не права.

"Характер нанесення тілесних ушкоджень та їх черговість попередньо вказують на те, що робила їх та людина, яка зазвичай все робить правою рукою, а не лівою. Ігнорувати цю обставину неможливо", - пише нардеп.

Справу про вбивство сина Ржавського передадуть в Головне слідче управління Нацполіції, - ГрановськийСправу про вбивство сина Ржавського передадуть в Головне слідче управління Нацполіції, - ГрановськийСправу про вбивство сина Ржавського передадуть в Головне слідче управління Нацполіції, - ГрановськийСправу про вбивство сина Ржавського передадуть в Головне слідче управління Нацполіції, - Грановський

Нагадаємо, раніше екс-нардеп Олександр Ржавський звернувся до президента України Петра Порошенка через вбивство сина. Ржавський в липні звинуватив поліцію в бездіяльності, зазначивши, що правоохоронці не проводять ніяких експертиз і "досі не включили телефон сина, в якому відображені останні години її життя".