ua en ru

Справа Труханова: суд не підтримав апеляцію САП на запобіжний захід меру Одеси

Справа Труханова: суд не підтримав апеляцію САП на запобіжний захід меру Одеси Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

Труханов є фігурантом справи заводу "Краян"

Апеляційний суд Києва залишив рішення щодо запобіжного заходу мера Одеси Геннадія Труханова без змін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ухвалу слідчого судді Солом’янського райсуду від 15 лютого 2018 року залишити без змін", - заявив суддя.

За словами прокурора у справі Валентина Мусіяки, завтра суд розглядатиме клопотання САП про відсторонення Труханова з посади мера Одеси. Прокурор припустив, що, якщо суд підтримає клопотання прокурорів, адвокати Труханова оскаржуватимуть таке рішення.

"Безумовно хотілось більш суворий запобіжний захід. Суд констатував фактично, що будучи мером, він може впливати на свідків. Це остаточне рішення стосовно запобіжного заходу. Однак завтра буде розгляд щодо відсторонення від посади. В такому разі потрібно відсторонювати особу. Обгрунтованість рішення не ставилась під сумнів. Всього у 8 фігурантів різні запобіжні заходи. Якщо завтра буде рішення на користь САП, то сторона захисту буде подавати апеляцію",- розказав прокурор Валентин Мусіяка.

15 лютого 2018 року Солом'янський районний суд Києва обрав для Труханова запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Мера Одеси взяв на поруки член парламентської фракції БПП, нардеп Дмитро Голубов. Разом з тим, прокуратура просила суд обрати для Труханова запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень.

Зазначимо, Труханов є фігурантом справи одеського заводу "Краян". У вересні 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала ДП "Завод "Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував перерахувати фіктивній компанії, керівник якої знаходиться в зоні АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва переніс засідання у справі заступника мера Одеси Геннадія Труханова Павла Вугельмана на 12 березня 2018 року.