ua en ru

Справа Труханова: суд арештував одного з фігурантів

Справа Труханова: суд арештував одного з фігурантів Фото: Петро Загодиренко (РБК-Україна)

По справі Труханова арештовано Петра Загодиренка

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Петру Загодиренку, який є фігурантом у справі про завдання збитків бюджету Одеси (справи Труханова). Про це у коментарі РБК-Україна повідомив прокурор Валентин Мусіяка.

"Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб (обрано щодо Загодіренка, - ред)", - повідомив він.

Також подана можливість внесення застави у розмірі 5,2 млн гривень. Також суд наклав забов'язання на обвинуваченого здати всі паспорти. Разом з тим, прокурор поки не знає, чи будуть оскаржувати дане рішення.

Відзначимо, Загодиренко є фігурантом справи заводу "Краян". Так, мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала ДП "Завод "Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував перерахувати фіктивній компанії, керівник якої знаходиться в зоні АТО.

Зазначені будівлі на праві приватної власності належать ТОВ "Девелопмент еліт", кінцевим бенефіціаром фірми є викладач кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права Одеської національної юридичної академії Загодиренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 15 лютого 2018 року, суд відпустив Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова.

"У задоволенні клопотання детектива відмовити, застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Визначити поручителем народного депутата Верховної Ради України восьмого скликання Голубова Дмитра Івановича", - оголосив суддя.