ua en ru

Справу Труханова можуть передати в суд наприкінці травня, - Холодницький

Справу Труханова можуть передати в суд наприкінці травня, - Холодницький Фото: Геннадій Труханов (РБК-Україна)

Труханов є одним з 8 фігурантів справи заводу "Краян"

Справа мера Одеси Геннадія Труханова може бути передана до суду наприкінці травня. Про це заявив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Максимум в кінці травня я очікую, що ця справа (справа Труханова, - ред.) буде в суді. Детективи і прокурори запевнили мене, що цього часу достатньо для завершення справи", - заявив він.

За словами Хлодницкого, прокурори будуть оскаржувати рішення суду, яким було відхилено прохання САП про відсторонення Труханова від посади.

"Якщо б суд обрав (Труханову, - ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, то не було б потреби звертатися до суду з проханням відсторонення від посади. Коли ми програли суд по мірі запобіжного заходу, ми подали клопотання про відсторонення. І те, що суд нас не підтримав, таке рішення суду. Будемо оскаржувати його, звичайно, але є певні тенденції", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 27 лютого 2018 року Солом'янський районний суд Києва відхилив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення Геннадія Труханова від посади мера Одеси.

Труханов є одним з 8 фігурантів справи заводу "Краян" - в 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала заводу за 185 млн гривень. Тоді як сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень.