ua en ru

Справа сина Авакова: стало відомо, кому суд оголосив перший вирок

Справа сина Авакова: стало відомо, кому суд оголосив перший вирок Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Іванов, якого звинувачували у підробці документів, отримав один рік умовно

Московський районний суд міста Харкова затвердив угоду між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василем Кричуном і обвинуваченим Володимиром Івановим про визнання винуватості. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з інформацією видання, за угодою Іванов, якого звинувачували у підробці документів, отримав один рік умовно.

Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков впевнений, що його син Олександр не здійснював протиправних дій - і це буде доведено в суді.

Зазначено, що у вироку суду від 21 грудня 2017 року говориться, що Іванова звинувачували в тому, що він отримав від невідомих осіб завдання підготувати і підробити документи, необхідні для участі ТОВ "Днипровенд" в переговорній процедурі закупівлі рюкзаків Міністерства внутрішніх справ України. Обвинувачений роздрукував зазначені проекти документів і виконав на них підпис від імені директора фірми та друк ТОВ "Днипровенд".

У березні-травні 2015 року зазначені документи були використані при поставці рюкзаків в Центральну базу ресурсного забезпечення МВС.

Прокурор зазначив, що обвинувачений зобов'язується співпрацювати з правоохоронними органами у виявленні та припиненні інших відомих йому подібних кримінальних злочинів.

«СПРАВА РЮКЗАКІВ АВАКОВА»: Є ПЕРШИЙ ВИРОК, АЛЕ БЕЗ СИНА МІНІСТРА Московський районний суд м. Харкова затвердив угоду мі...

Опубліковано Харківський антикорупційний центр 9 січня 2018 р.

Нагадаємо, 22 грудня Солом'янський районний суд Києва відмовився продовжувати синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру термін носіння електронного браслета контролю.

Як відомо, 1 листопада суд відпустив сина Авакова під особисте зобов'язання. Крім того, суд зобов'язав Олександра Авакова здати закордонного паспорта, носити електронний браслет, а також бути в правоохоронні органи з першої необхідності. Зазначимо, та сторона обвинувачення і сторона захисту залишилися незадоволені рішенням суду.

31 жовтня НАБУ повідомило Олександру Авакова, колишнього заступника глави МВС Сергію Чеботарю та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимиру Литвину в розтраті 14 млн гривень.