ua en ru

Справа судді Ємельянова розсипалася на очах, - адвокат

Справа судді Ємельянова розсипалася на очах, - адвокат Фото: Артур Ємельянов

Справа судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова розсипалася на очах. Печерський суд Києва у черговий раз відмовив Генпрокуратурі в задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу Ємельянову, на цей раз – про збільшення застави до 7 млн грн, написав на своїй сторінці у Facebook адвокат Ємельянова Олексій Шевчук.

Він також додав фотокопію скороченого рішення суду.

Справа судді Ємельянова розсипалася на очах, - адвокат

Шевчук нагадав, що раніше ГПУ оголосила про повідомлення Ємельянову про підозру. "Але вже після першого засідання стало зрозуміло, що матеріали не витримують ніякої критики і суд відмовився надягати електронний браслет на чинного суддю, який працює зараз у Вищому господарському суді України. Після цього прокуратура почала чинити системний тиск на суддю Ємельянова, забороняла бачитися з дитиною, не давала можливості пройти курс лікування, відмовляла у всіх клопотаннях і як висновок для отримання належних показів понесла в суд нове клопотання, щоб застосувати до судді заставу в розмірі 5 млн грн", - написав Шевчук.

Крім того, за його словами, додатково до цієї справи ймовірно звинувачення підключило активістів та членів Громадської ради доброчесності при ВККС України, зокрема Романа Маселко, адвоката судді Алли Пригунової, який "почав бігати в суди з камерами і таким чином тиснути на Ємельянова та його адвокатів".

"Стало вже очевидно, що ... слідчий ігнорує процесуальні дії, активісти бігають до суду, прокурори підвищують голос на суддів. Однак, окрім звинувачень, які нічим не підтверджуються, і не було ніяких доказів, тому Печерський суд столиці відмовив у збільшенні застави", - нагадав Шевчук.

Він додав, що в той же час суд задовольнив всі скарги захисту і зобов'язав прокурорів і слідчих розглянути всі клопотання адвокатів.

"Справа розвалюється на очах, і прокуратура в порушення Конвенції про захист прав людини та основних свобод і шляхом зловживання правом через 6 днів в той же Печерський суд подає нове клопотання і просить 7 млн грн застави з тих самих підстав", - додав він.

"Прокурори відверто ґвалтують Феміду і називають всі рішення суду, яким їм відмовили, незаконними, а ті, якими їх зобов'язали дотримуватися кодекс – неправомірними. Все це "шапіто" протягом двох днів соромить правоохоронну систему, судовий корпус і адвокатуру. Стало очевидно, що прокурори і слідчі разом із якимись юристами судді Пригунової, які зухвало поводили себе біля будівлі Печерського суду столиці, ймовірно перебувають у змові, а справа дійсно замовна", - вважає Шевчук.

"Але ні інструктаж прокурорів для Пригунової, ні "танці" юристів Пригунової в залі, ні публікації активістів Громадської ради доброчесності не перешкодили суду в черговий відмовити у збільшенні застави до 7 млн грн. Здається, це якийсь правової сюр, але ні: це просто альтернативна реальність, де справи замовні та їх штампують, як в поліграфічному комбінаті. Прикро, що моєму клієнтові довелося через це пройти, але справа розсипалася на очах", - резюмував Шевчук.