ua en ru

Справа Шепелєва: екс-нардеп не зміг оскаржити свій арешт

Справа Шепелєва: екс-нардеп не зміг оскаржити свій арешт Фото: Олександр Шепелев (РБК-Україна)

Суд залишив без задоволення скаргу захисту екс-нардепа на ухвалу Печерського райсуду про тримання Шепелєва під вартою

Колишній народний депутат Олександр Шепелєв не зміг оскаржити обраний йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Рішення відхилити скаргу адвокатів Шепелєва ухвалив Апеляційний суд Києва 24 травня 2018, передає "Слово і Діло".

Так, суд залишив без задоволення скаргу захисту екс-нардепа на ухвалу Печерського райсуду від 31 березня, якою було задоволене клопотання слідчого про продовження терміну тримання Шепелєва під вартою на 60 діб.

Додамо, що рішення залишити Шепелєва під вартою на 2 місяці Печерський райсуд Києва ухвалив 10 квітня 2018.

Нагадаємо, 8 лютого 2018 року екс-нардепа Шепелєва затримали співробітники СБУ після того, як він втік з Росії, котра оголосила його в міжнародний розшук.

Печерський рай суд Києва обрав Шепелєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці, до 8 квітня 2018 року. Судове засідання тривало більше 10 годин в закритому режимі.

Додамо, що в одній із справ прокуратура вимагатиме суд обрати для Шепелєва, який є підозрюваним у навмисному вбивстві банкіра Сергія Кириченка, покарання у вигляді позбавлення волі сроком на 15 років.

Загалом Шепелєва підозрюють у розтраті майна, відмиванні коштів, службовій підробці та умисному вбивстві.