ua en ru

Шепелеву у одній із справ загрожує до 15 років позбавлення волі

Шепелеву у одній із справ загрожує до 15 років позбавлення волі Фото: Олександр Шепелев (РБК-Україна)

Наразі формують склад присяжних

Прокуратура вимагатиме суд обрати для екс-нардепа Олександра Шепелева, який є підозрюваним у навмисному вбивстві банкіра Сергія Кириченко, покарання у вигляді позбавлення волі сроком на 15 років. Про це заявив прокурор Головної військової прокуратури України Артем Щербак, передає кореспондент РБК-України.

"У даному судовому засіданні перебуває обвинувальний акт відносно Шепелева Олександра за обвинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 115 ККУ за фактом умисного вбивства Сергія Кириченка. Сторона обвинувачення подала клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативного права внесення застави. Щодо покарання - санкція 115 статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі", - розповів Щербак.

За його словами, у клопотанні прокуратури йдеться про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Своєю чергою, спікер Оболонського районного суду Ірина Звинаренко повідомила, що після затримання Шепелева справа розглядається від самого початку.

"У зв’язку з тим, що обвинувачений перебував у розшуку, було відкрито спеціальне провадження. Це був заочний розгляд справи, який відбувався без участі обвинуваченого. Але у в'язку з затриманням Шепелева на позаминулому тижні, Кримінальний кодекс України вимагає розпочати розгляд справи з початку за участю обвинуваченого. Тому справа перейшла у звичайний режим розгляду", - пояснила Звинаренко.

Вона додала, що наразі розгляд провадження перебуває на стадії формування складу присяжних. З цієї причини клопотання прокуратури про обрання міри запобіжного заходу поки що не може бути розглянуто.

Нагадаємо, Оболонський районний суд переніс розгляд справи Шепелева на 14:00 28 лютого.