ua en ru

Справа Савченко можуть передати в суд Ростовської області, - адвокат

Справа Савченко можуть передати в суд Ростовської області, - адвокат Фото: Надія Савченко

За словами адвоката, справу можуть віддати іншому суду через свідчень "феєричного лжесвідка"

Кримінальну справу стосовно української льотчиці та народного депутата Надії Савченко можуть передати в суд Ростовської області. Про це повідомив адвокат льотчиці Ілля Новіков на своїй сторінці в Facebook.

За словами адвоката, підставою для передачі справи в Ростовську область можуть слугувати нові свідчення.

"Знайшовся абсолютно феєричний лжесвидетель, який говорить, що підвозив Надію від українського кордону до Воронезької області. Але межа не та, про яку всі думали, не з боку Воронежа. А в Донецькому районі Ростовської області, не на північ, а на південний схід від Луганська. Далі прикладена довідка від ФСБ, яка радісно підтверджує, що як раз в тому місці у них на кордоні є охороняється ділянка, через який може пройти хто завгодно. А лжесвидетель як раз возив в Донецьк гуманітарну допомогу, а Савченко голосувала на дорозі, просила підкинути до Кантемировки, де у неї знайомі, а йому було майже по дорозі, і він її пожалів, бо у неї був стомлений вигляд, і ще дав їй на дорогу 15 тисяч рублів, а потім побачив по телевізору і злякався, що допомагав злочинницю, але все-таки вирішив повідомити органи... Я читав і плакав. Все б нічого, але взагалі-то це для них може бути приводом передати справу на розгляд до суду Ростовської області. Раніше ми розглядали тільки варіанти Москви та Воронежа", - написав Новіков.

Він також додав, що з наступного тижня адвокати Савченко почнуть по частинах викладати всі матеріали справи у вільний доступ.

UPDATE по делу Надежды Савченко Я собирался написать эту сводку к 17 июня, годовщине попадания Надежды в плен к сепара...

Posted by Илья Новиков on 26 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, раніше сьогодні інший адвокат української льотчиці Марк Фейгін повідомив, що Надія Савченко завершила ознайомлення зі справою.

10 червня Московський міський суд продовжив арешт Надії Савченко до 30 вересня 2015 р.