ua en ru

Справа рюкзаків: НАБУ та САП завершили розслідування щодо сина Авакова

Справа рюкзаків: НАБУ та САП завершили розслідування щодо сина Авакова Фото: Олександр Аваков (УНІАН)

Матеріали справи передано підозрюваним для ознайомлення

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування у так званій "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішній справ - Олександра Авакова, - та екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря. Про це повідомили у НАБУ на запит INSIDER.

Як зазначили у НАБУ, тепер матеріали справи передано для ознайомлення підозрюваним та стороні їхнього захисту. Уточнюється, що часових рамок для ознайомлення не передбачено законодавством, проте, у випадку затягування процедури, сторона обвинувачення може звернутися до суду для встановлення граничного терміну.

Нагадаємо, апеляційний суд скасував ухвалу Солом'янського районного суду про арешт майна колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря у "справі рюкзаків".

Зазначимо, що 31 жовтня 2017 року Національні антикорупційне бюро України в рамках так званої "справи рюкзаків" повідомило про підозру синові міністра внутрішніх справ України Олександру Авакову, колишньому заступнику голови МВС Сергію Чеботарю і представнику фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимиру Литвину в розтраті 14 млн гривень.

Згодом Солом'янський райсуд Києва зобов'язав оператора мобільного зв'язку Lifecell надати доступ Національному антикорупційному бюро України до інформації про телефонні переговори глави МВС Арсена Авакова у справі про постачання рюкзаків в відомство, фігурантом якої є його син. У постанові зазначено, що, за даними слідства, в 2015 році вибір переможця конкурсу на постачання рюкзаків в МВС України відбувся при особистому втручанні колишнього заступника Авакова.

Уже на початку січня 2018 року стало відомо про винесення першого вироку в "справі рюкзаків". Так, ним став Володимир Іванов, котрий визнав себе винним. Зазначається, що Іванова звинувачували в тому, що він отримав від невідомих осіб завдання підготувати і підробити документи, необхідні для участі ТОВ "Дніпровенд" в переговорній процедурі закупівлі рюкзаків Міністерства внутрішніх справ України. Обвинувачений роздрукував зазначені проекти документів і виконав на них підпис від імені директора фірми та друк ТОВ "Дніпровенд".