ua en ru

Справа загиблої правозахисниці: колишній наречений вбитої відмовився давати свідчення

Справа загиблої правозахисниці: колишній наречений вбитої відмовився давати свідчення Фото: Ірина Ноздровьска (facebook.com/Ірина Ноздровська)

Чоловік послався на статтю 63 Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе

У поліції затриманий колишній наречений вбитої Ірини Ноздровської Віталій Сергєєв відмовився дати свідчення. Про це повідомляє "Громадське".

Зазначається, що після приїзду адвоката у відділок поліції, чоловік послався на статтю 63 Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе. До цього його запитували про стосунки з Іриною.

"З Іриною ми познайомилися на роботі. Я фахівець цивільного захисту, а вона в юридичний відділ прийшла до нас працювати. Зустрічалися ми з листопада 2016-го до червня 2017 року. У неї була така робота, яка займала весь її час. І ми так між собою вирішили, що немає сенсу. Не можна нам бути разом. Але я ніколи не втрачав надії, щоб повернути все. Вже все до того йшло, якщо чесно... Але так ось воно тепер все. Я так любив...", - сказав він.

Сергєєв також додав, що востаннє раз бачив Ірину в серпні 2017 року біля метро.

"Вона була дуже зосереджена на своїх судових справах, у неї їх дві було, як вона їх називала основними. Плюс вона дуже піклувалася своєю сім'єю", - зазначив Віталій Сергєєв.

На питання, чи має він здогади про те, хто міг скоїти вбивство, чоловік відповів, що не має ніяких припущень.

"Чесно, ось на це питання я не відповім. Я не думаю, що фігуранти справи про ДТП стали б себе видавати... не знаю чесно", - сказав він.

Також Віталій пояснив, що його допитували у якості свідка, а не підозрюваного, про що раніше заявив його батько.

Нагадаємо, поліція допитувала колишнього нареченого правозахисниці Ірини Ноздровской Віталія Сергєєва в якості підозрюваного.