ua en ru

Справу підозрюваного в державній зраді кримського екс-депутата Ганыша передано в суд, - нардеп

Справу підозрюваного в державній зраді кримського екс-депутата Ганыша передано в суд, - нардеп Фото: Василь Ганиш

Ганиш був затриманий у квітні нинішнього року

Досудове розслідування стосовно колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганыша, підозрюваного у державній зраді, завершено. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський.

"Досудове розслідування у справі кримського екс-депутата Василя Ганыша завершено і матеріали передані в суд. Тепер буде судове розслідування. Сподіваюся на адекватне і справедливе рішення нашої феміди. Робота по залученню до відповідальності осіб, пов'язаних з анексією Криму, триває. Крим - Україна. І право переможе", - написав Логвинський.

Досудебное расследование по делу крымского экс-депутата Василия Ганыша завершено и материалы переданы в суд. Теперь буде...

Posted by Георгий Логвинский on 4 августа 2015 г.

Як повідомили в прокуратурі, 6 березня 2014 р. Ганиш взяв участь у засіданні Верховної Ради АР Крим, на якому прийнято незаконне рішення про проведення референдуму щодо статусу півострова Крим, що фактично стало відправною точкою для подальшої анексії Російською Федерацією українського півострова.

Після цього, 11 квітня 2014 р. Ганиш продовжив свою діяльність вже незаконно створеному органі - "Державний Рада Республіки Крим" і, зокрема, брав участь у засіданні зазначеного органу на якому прийнято так звану "Конституцію Республіки Крим" як суб'єкта Російської Федерації.

Згодом Василь Ганиш в липні 2014 р. балотувався шляхом самовисування кандидатом у депутати Феодосійської міської ради "Республіки Крим", незаконні вибори в яку були призначені так званим "Державним Радою Республіки Крим".

Згідно ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" обвинувальний акт щодо Ганыша направлено до Апеляційного суду міста Києва для визначення територіальної підсудності.

Нагадаємо, 28 квітня стало відомо про затримання екс-депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганыша в Херсонській області. На наступний день Печерський районний суд Києва прийняв рішення про застосування запобіжного заходу для Ганыша у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без права застави.