ua en ru

Справа перекладача Гройсмана: Єжова вербували російські спецслужби у Санкт-Петербурзі

Справа перекладача Гройсмана: Єжова вербували російські спецслужби у Санкт-Петербурзі Фото: Станіслав Єжов (УНІАН)

Прокурор надав докази співпраці Єжова із російськими спецслужбами

Прокурор по справі колишнього перекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова заявив у суді, що обвинувачений має родинні стосунки у Росії, а також, що Єжова вербували у Санкт-Петербурзі. Про це він заявив у залі Голосіївського суду, передає кореспондент РБК-Україна.

Прокурор в ході засідання продовжив читати обвинувальний акт.

"Протягом 2017 року Єжов здійснював здобуття відомостей про діяльність у зовнішньо-політичній сфері. Встановлено, що з 2005 по 2007 рік він перебував у довгих відрядженнях у Словенії та США. Після повернення в Україну він потім часто повторював візити до Росії", - розказав прокурор.

Фото: засідання суду (РБК-Україна)

Далі прокурор надав докази співпраці Єжова із спецслужбами Російської Федерації.

"В ході проведення заходів було встановлено фактичне місце роботи Єжова. Встановлено, що має родинні стосунки у Росії. Це підтверджує нашу теорію. СБУ надала інформацію, що Єжов направляв листи на електронну адресу оленапрекрасна@yandex.ru. Ця електронна адреса належить спецслужбам і зареєстрована у місті Санкт-Петербург", - додав прокурор.

Адвокат Валентин Рибін після цього заперечив щодо долучення даних документів.

Окрім того, за словами прокурора, слідство встановило, що 24.07.2015 Єжов літав до Санкт-Петербургу, 25.09.2015 - також до Санкт-Петербургу, 26.12.2015 - до Мінська, 09.08.2016 - до Мінська, 20.01.2017 - до Мінська, 04.08.2017 - знов до Мінська", - заявив прокурор.

За його словами, дружина Станіслава Єжова також літала із ним.

"Все це підтверджує зв'язок Єжова із спецслужбами РФ. Його вербували на територіі Санкт-Петербургу", - резюмував прокурор.

Нагадаємо, у кінці серпня держобвинувачення у справі заявило, що зустріч Гройсмана і спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера в 2017 році була записана. Прокурор Олексій Вдовиченко зазначив, що запис розмови під час зустрічі прем'єра з Волкером була надіслана на електронну адресу оленапрекрасна@yandex.ru.

Як писало РБК-Україна, 3 вересня Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони звинувачення про продовження запобіжного заходу колишньому перекладачеві прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, якого підозрюють у державній зраді. Запобіжний захід буде діяти до 1 листопада 2018 року.