ua en ru

Справу щодо Чауса буде передано до суду протягом місяця після його повернення в Україну, - Холодницький

Справу щодо Чауса буде передано до суду протягом місяця після його повернення в Україну, - Холодницький Фото: Микола Чаус (УНІАН)

Холодницький заявив, що всі документи для екстрадиції Чауса подані молдавським колегам

Справу щодо судді Миколи Чауса буде передано до суду протягом місяця після його повернення в Україну. Про це заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі документи для екстрадиції (щодо Чауса, - ред.) подані молдавським колегам. Все залежить від них. Ми не можемо впливати. Можу запевнити, як тільки Чаус повернеться в Україну, мине не більше місяця, як справа буде в суді. У нас все готово", - заявив Холодницький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що молдавський суд розгляне питання екстрадиції судді-втікача Миколи Чауса, звинуваченого у хабарництві, не раніше березня 2018 року. Як зазначалося, суд не може розглянути це питання, оскільки спочатку повинен бути розглянутий позов Чауса до президента Молдови Ігоря Додону у зв'язку з відмовою останнього надати втікача судді політичний притулок у країні.