ua en ru

Справа Онищенка: зловмисник за хабар в 2 млн доларів обіцяв "вплинути" на Холодницького

Справа Онищенка: зловмисник за хабар в 2 млн доларів обіцяв "вплинути" на Холодницького Фото: Олександр Онищенко

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років

Генеральна прокуратура України затримала зловмисника, який за хабар в 2 млн доларів обіцяв "вплинути" на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького щодо справи нардепа Олександра Онищенка. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Департаментом ГПУ у сфері економіки, спільно з детективами НАБУ та СБУ викрито громадянина України у шахрайстві в особливо великих розмірах - 2 млн доларів США за нібито вплив на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н. Холодницького", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, шахрайство проводилася з метою припинення кримінального переслідування Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України народного депутата України Олександра Онищенка, який перебуває у національному розшуку за підозрою в організації розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

"У ході спільної спецоперації зловмисника затримано при отриманні першої частини "винагороди" у розмірі 1 млн доларів. За скоєне кримінальне правопорушення "шахраю" загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Департаментом ГПУ у сфері економіки, спільно з детективами НАБУ та СБУ викрито громадянина України у шахрайстві в особли...

Опубліковано Юрієм Луценком 8 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що справу Онищенка до кінця року передадуть до суду.