ua en ru

Справа Онищенко: суд зняв арешт з майна одного з фігурантів

Справа Онищенко: суд зняв арешт з майна одного з фігурантів Фото: суд зняв арешт з майна фігуранта "справи Онищенко" (фото з відкритих джерел)

Суд не вважає майно речовим доказом у справі

Колегія суддів Апеляційного суду Києва зняла арешт з майна одного з фігурантів так званого "газової справи Онищенко". Про це повідомляє портал "Слово і Діло".

Як повідомляється, суд скасував накладений у лютому цього року арешт з будинку (дачі) площею 128 кв. м.

Згідно з матеріалами суду, арешт був накладений пізніше, ніж було здійснено продаж будинку разом із земельною ділянкою (12 вересня 2016 року). При цьому адвокат підозрюваного заявив, що продаж була законною, оскільки на момент вчинення правочину майно не було під арештом.

Взявши до уваги аргументи, наведені захистом, а також те, що детективи Національного антикорупційного бюро не надали документів, які засвідчують те, що будинок є речовим доказом у справі, суд прийняв рішення про зняття арешту.

Крім того, зазначили судді, детективи вказували на можливу спеціальну конфіскацію майна, пославшись на відповідний пункт ч. 2 ст. 170 КПК.

"Скасувати арешт на нерухоме майно, що належить на праві власності особі №1, ... садовий будинок площею 128,5 кв м, накладений ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 1 лютого 2017 року ", - йдеться у рішення колегії суддів.

Нагадаємо, суд розгляне клопотання про заочному розслідуванні щодо народного депутата Олександра Онищенка 16 січня 2018 року.