ua en ru

Справа Онищенко: співробітницю ДФС оштрафували за надання неповної інформації для слідства

Справа Онищенко: співробітницю ДФС оштрафували за надання неповної інформації для слідства Фото: ДФС надала недостовірну інформацію по "справі Онищенко" (РБК-Україна)

Запит був направлений детективом НАБУ

Шевченківський районний суд Києва оштрафував чиновницю Державної фіскальної служби за надання недостовірної та неповної інформації на запит детектива Національного антикорупційного бюро, який розслідує так звану "справу Онищенко". Про це свідчить рішення суду від 24 жовтня 2017 року.

Зокрема, начальник відділу адміністрування ресурсних та рентних платежів ДФС оштрафована на 4,250 тис. гривень за надання недостовірної інформації про нарахованих і фактично сплачених у 2015 році авансових внесків з рентної плати за користування газовими надрами приватними компаніями "Надра Геоцентр", "Фірма Хас" і "Карпатнадраінвест" (пов'язують з екс-депутатом-утікачем Олександром Онищенком-ред.) у помісячному розрізі по кожному платнику. З таким запитом НАБУ звернулося до служби у липні.

У відповідь бюро отримало лист за підписом в. о. голови ДФС Мирослава Продана, в якому містилися дані не окремо помісячно за 2015 рік, а помісячно по наростаючій.

У свою чергу, чиновниця, яка готувала відповідь на запит, пояснила, що інформацію готували декілька різних департаментів та перевірити її достовірність вона не мала можливості у зв'язку з обмеженими службовими обов'язками та доступом до інформації.

Суд прийшов до висновку, що зазначена чиновниця винна у вчиненні адміністративного правопорушення і постановив стягнути з неї зазначену суму штрафу та судові витрати.

Відзначимо, що в причетності до "газових схем" Онищенко підозрюється відсторонений глава ДФС Роман Насіров.

Нагадаємо, на початку березня поточного року НАБУ опублікувало "газову" схему, у причетності до якої підозрюють Насірова.