ua en ru

Справа Онищенка: Холодницький анонсував початок заочного засудження нардепа

Справа Онищенка: Холодницький анонсував початок заочного засудження нардепа Фото: Олександр Онищенко (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Холодницький рекомендує Онищенку приїхати в Україну

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький анонсував початок заочного засудження нардепа Олександра Онищенка. Про це Холодницький заявив у ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вжили заходів процесуального характеру зокрема накладення арештів (на майно Онищенка, - ред.). Реалізувати ці арешти ми зараз не можемо. Але ми в процесуальному плані це все зробили. По розслідуванні "Альджазіри", воно було ще в квітні місяці, а вийшло тільки в січні місяці і воно стосувалося не тільки Онищенка. Ми справу завершили, будемо зараз починати заочне засудження. А пану Онищенку рекомендую приїхати в Україну, так як він казав у 2016, що нікуди не збирається тікати. От і все", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна направила Німеччині запит на екстрадицію нардепа Олександра Онищенка ще у грудні 2016 року.

"У відповідь на ваш запит повідомляємо, що запит на видачу особи в порядку ст. 573 Кримінального процесуального кодексу України щодо народного депутата Олександра Онищенко було скеровано до компетентних органів Німеччини 13 грудня 2016 року", - повідомляли у САП.