ua en ru

Нардеп від "Батьківщини" просить СБУ перевірити на сепаратизм висловлювання Добкіна

Народний депутат України, член фракції БЮТ, голова підкомітету з питань інформаційної безпеки комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова Тернопільської обласної організації партії "За Україну!" Іван Стойко звернувся до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України з проханням дати правову оцінку сепаратистським закликам та іншим висловлюванням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Про це повідомляє прес-служба партії.

На думку Івана Стойка, вислови голови Харківської облдержадміністрації у Twitter спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та порушення територіальної цілісності України.

Відповідні депутатські звернення Іван Стойко надіслав голові СБУ Олександрові Якименку та Генеральному прокурору України Віктору Пшонці.

Раніше Добкін у своєму Twitter написав про необхідність переносу столиці України до м. Харків.

"Опитування: кияни підтримують акції на майдані."Означає і розруху підтримують. Треба переносити столицю в Харків,як 19 грудня 1919 року", - зазначив Добкін.

Також раніше він у своєму Twitter написав про активістів Євромайдану: "Вони реально інші люди. Ви уявляєте, що у них в голові замість мозку,якщо вони труни по Києву катають?!... пакт Молотова - Ріббентропа! До біса цих ідіотів з їх гробами і сміттям в голові! Нехай провалюють!".