ua en ru

Справа Януковича: суд продовжив засідання

Справа Януковича: суд продовжив засідання Фото: суд над Януковичем (РБК-Україна)

Виступив адвокат із центру безоплатної правової допомоги

Оболонський районний суд Києва сьогодні, 1 жовтня, продовжив слухати виступ адвоката Олександра Байдика у дебатах по справі щодо держзради екс-президента Віктора Януковича. Про це заявив суддя Владислав Дев'ятко у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, в ході виступу у минулих засіданнях адвокат заявив, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС шкодило Україні.

Байдик також встиг зацитувати покази Андрія Парубія щодо асоціації, покази колишнього командувача внутрішніх військ Шуляка, Ганни Герман (де вона вказувала, що Янукович не хотів залишати Україну, - ред.).

Також вже виступити встигнув адвокат із центру безоплатної правової допомоги Юрій Рябовол. Ще залишилось виголосити промову Олександру Горошинському - новому адвокату Януковича за договором.

Разом з тим, троє адвокатів із AVER LEX усунулись від справи про держзраду.

Адвокати заявляють, що сам Янукович готовий виголосити останнє слово в суді, однак лише в порядку міжнародної правової допомоги.

Нагадаємо, 24 вересня Януковичу призначили час явки до суду у справі про держзраду. Головуючий у даній справі суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що крайній термін явки на судове засідання - 10:00 година 12 жовтня 2018 року.