ua en ru

Справа Януковича: суд відмовив у повторному допиті Авакова і Наливайченка

Справа Януковича: суд відмовив у повторному допиті Авакова і Наливайченка Фото: суд по справі Януковича (РБК-Україна/Віталій Носач)

Суд відхилив клопотання адвокатів щодо допиту Авакова та Наливайченка

Оболонський районний суд Києва у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича відмовив у повторному допиті міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та екс-главу СБУ Валентина Наливайченка. Про це під час засідання у четвер, 5 квітня, заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд відхилив клопотання у допиті Авакова та Наливайченка ", - сказав суддя.

Разом з тим, суд задовольнив клопотання про допит Добкіна.

Зазначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, екс-глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що російська агресія почалася з Харківських угод. Про це він розказав після допиту щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича. Також Наливайченко сказав, що Янукович свідомо здав Крим без тиску Російської Федерації.