ua en ru

Справа Януковича: суд допитав двох експертів-лінгвістів

Справа Януковича: суд допитав двох експертів-лінгвістів Фото: Засідання Оболонського районного суду міста Києва (РБК-Україна)

У суді розповіли про експертизу звернення Януковича до Путіна

Оболонський районний суд Києва у справі про держзраду Віктора Януковича допитав двох експертів-лінгвістів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, під час допиту обговорювалася судово-лінгвістична експертиза за зверненням Януковича до Путіна 1 березня 2014 року.

Так, була допитана експерт Анаіт Ованнісян, яка працює в київському інституті судових експертиз і є фахівцем з усного мовлення, у зв'язку з чим під час експертизи могла виступати тільки в ролі порадника.

Другий експерт, Світлана Долинковская - експерт-лінгвіст, яка аналізує тексти, вона пояснила свої висновки, які були наведені в результатах експертизи.

В даний час у суді оголошено перерву до 14:00.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, сьогодні, 5 квітня, Оболонський районний суд продовжив розгляд справи про держзраду Віктора Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.