ua en ru

Справа Нємцова: з'явилися нові свідчення і відео

Справа Нємцова: з'явилися нові свідчення і відео Фото: Борис Нємцов

До матеріалів справи про вбивство Нємцова додалися показання Анзора Губашева

У матеріалах розслідування на даний момент є багато подробиць подій, що передували вбивству російського опозиціонера Бориса Нємцова, які відбулися в день злочину, однак обвинувачений Заур Дадаєв про них не повідомляв, розповіло "Росбалту" джерело, знайоме з ситуацією.

Як з'ясувалося, всі ці подробиці на допиті повідомив Анзор Губашев, однак їх СК РФ намагався не афішувати, побоюючись, що заарештований може відмовитися від свідчень.

За даними джерела агентства, Губашев не визнає провину у вбивстві Нємцова, повідомляючи про те, що його фактично використали "втемну". Тобто, родич Заур Дадаєв і знайомий Беслан Шаваев просили його про надання різних послуг: відвезти кудись, забрати і т. д. Однак про те, що в цей момент відбувалися підготовка і виконання усунення Нємцова, він не знав. При цьому, наголошується видання, Губашев згадує у своїх свідченнях і Руслана Геремеева, оскільки бував у московській квартирі на Віялової вулиці, де частим гостем був і Геремеев.

Ці свідчення змогли пролити світло на багато деталі злочину, про яких не розповідав Дадаєв. Так, останній ніколи не згадував про свого командира Геремеева, говорячи тільки про якогось Руслика.

За словами співрозмовника агентства, вже найближчим часом Губашев може відмовитися від своїх свідчень. Про це говорить той факт, що на даний момент Азор Губашев і його брат Шадід - єдині обвинувачені, інтереси яких представляють тільки адвокати за призначенням. Проте вже на днях їх почнуть захищати адвокати, найняті родичами.

Крім двох докладних свідчень, у тому числі тих, від яких пізніше відмовився Дадаєв, про обставини вбивства Нємцова, за даними "Росбалта", в матеріалах справи фігурують відеозаписи, на яких відображені всі передбачувані учасники злочину. Зроблені вони 28 лютого і 1 березня 2015 року в аеропорту камерами зовнішнього спостереження.

На перших записах видно, як Анзор Губашев і Беслан Шаванов приїжджають в аеропорт, а потім відлітають разом з столиці у Грозний. На наступний день камери зафіксували прибуття в аеропорт трьох осіб: Руслана Геремеева, Заура Дадаєва і Руслана Мухудинова (Абдурахман або Чорний). Останній прощається зі знайомими, проводжає їх, після чого їде на Merecedes ML з держномером 007.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, слідство по справі Нємцова призначило балістичну експертизу.