ua en ru

Справу про шахрайство екс-прокурора ГПУ і співробітника ДФС передано до суду

Справу про шахрайство екс-прокурора ГПУ і співробітника ДФС передано до суду Фото: справe розгляне Оболонський райсуд Києва

Корупціонерам обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 365 тис. грн кожному

Управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних посадовими особами, які займають особливо відповідальне становище, Генеральної прокуратури України направило до Оболонського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора центрального апарату ГПУ та оперативного співробітника Державної фіскальної служби. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Як зазначається, обвинувальний висновок було направлено у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього старшого прокурора відділу центрального апарату Генеральної прокуратури України та співробітника оперативного підрозділу податкової міліції Державної фіскальної служби.

"Вони звинувачуються у скоєнні кримінальних злочинів за ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.2 ст.15, ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що вказані особи за попередньою змовою із цивільною особою в період серпня-жовтня 2014 р. шляхом шахрайства заволоділи грошовими коштами приватного підприємця в особливо великих розмірах на суму понад 2 млн грн під виглядом підбурювання до дачі неправомірної вигоди за повернення вилученої в ході обшуку побутової техніки та закриття кримінального провадження посадовими особами ДФС щодо зазначеного підприємця.

"Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 365 тис грн кожному", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, на початку серпня співробітників ДФС в Донецькій обл. затримали за хабар у 100 тис. грн.