ua en ru

Справу міліціонера, який насмерть збив людину на мосту ім. Патона у Києві, передано до суду

За результатами розслідування за фактом ДТП, що сталася влітку на мосту ім. Патона, до суду скерований обвинувальний акт відносно колишнього офіцера міліції, з вини котрого у цій аварії загинула людина. Про це повідомила прес-служба прокуратури Дніпровського району м. Києва.

Встановлено, що вранці 9 серпня на столичному мосту ім. Патона водій "Volkswagen Caddy", не впоравшись з керуванням, виїхав на реверсну смугу, зіткнувся з огорожею та у непритомному стані випав з машини на проїжджу частину.
Тим часом двоє осіб, які їхали на іншому автомобілі та стали свідками аварії, зупинилися для надання допомоги постраждалому.
Однак, у цей момент у "Volkswagen Caddy", який стояв на реверсній полосі руху, а також в людей, що знаходилися поруч із ним, врізався "Volkswagen Bora", за кермом якого перебував міліціонер.
Внаслідок удару "Caddy" відкинуло на 38-річного чоловіка, котрий у цей час надавав допомогу постраждалому власнику цього автомобіля, та смертельно травмувало його.
Офіцера міліції судитимуть за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України - "Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть людини". Винуватцю ДТП загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Під час досудового розслідування правоохоронця було звільнено з лав МВС України та позбавлено спеціального звання майор міліції.