ua en ru

Справа MH17: оприлюднене нове фото російського "Бука" на Донбасі

Справа MH17: оприлюднене нове фото російського "Бука" на Донбасі Фото: розслідування катастрофи MH17 (youtube.com DELFI Video)

З'явився 9 фото/відео-доказ наявності російського "Бука" на Донбасі

Оприлюднене нове фото російського зенітного ракетного комплексу "Бук" на Донбасі, з якого збили літак, що здійснював рейс MH17. Про це повідомляє прес-служба Міжнародної групи слідчих Bellingcat в Twitter.

"Об'єднана слідча група (JIT) опублікувала нову фотографію "Бука" 332 в Україні в день падіння боїнга рейсу MH17", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації Belligcat, ця фотографія є дев'ятим фотографічним або відео-доказ російського "Бука" на сході України, і з цього приводу готують статтю. Походження фото невідоме.

Наголошується, що серед доказів присутності російського "Бука" на сході України є також відео з Макіївки, Тореза, кілька відео з Сніжного і Донецька, Зугреза, а також цей новий знімок.

Крім того, існує супутниковий знімок, який засвідчує ЗРК "Бук" в Макіївці за п'ять годин до падіння боїнга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голландські військовослужбовці доставили з Грузії ракету для зенітно-ракетного комплексу "Бук" в цілях розслідування катастрофи рейсу MH17.