ua en ru

Справа Манафорта: присяжні ухвалили рішення по 17 пунктів

Справа Манафорта: присяжні ухвалили рішення по 17 пунктів Фото: Пол Манафорт (youtube.com/Wochit Politics)

Присяжні у справі Манафорта звернулися до суду з питанням, що робити в разі, якщо вони не можуть домовитися по одному з пунктів

Журі присяжних у справі колишнього політтехнолога Дональда Трампа Пола Манафорта звернулося до суду з питанням, що робити в разі, якщо вони не можуть домовитися по одному з пунктів, за якими звинувачується Манафорт. Про це повідомляє The Hill.

Повідомляється, що присяжні передали записку судді про те, що не можуть прийти до висновку по одному з 18 питань, які стосуються Манафорта. Федеральний окружний суддя закликав присяжних продовжити дебати, щоб прийти до консенсусу у справі.

За словами журналістки "Голосу Америки" Тетяни Ворожко, в разі, якщо журі не зможе визначитися з одним звинуваченням, суддя винесе вирок по 17 пунктів.

"Суддя попросив їх докласти трохи зусиль і спробувати прийти до консенсусу. Якщо їм це не вдасться, пояснив юридичний експерт CNN, суддя може оголосити вирок у 17 пунктах і процес таким, що не відбувся, у цьому останньому пункті", - написала Ворожко.

Нагадаємо, що перше засідання членів журі присяжних у справі Манафорта, якого звинувачують у фінансових махінаціях і порушенні податкового законодавства, завершилося без винесення вердикту.

Відзначимо, Манафорт виступає в якості відповідача по двом судовии розглядам - у Вірджинії і в столичному окрузі Колумбія. У Вірджинії його звинувачують в приховуванні іноземних банківських рахунків, махінаціях з прибутковими податками, у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків, в тому числі під час роботи в Україні.