ua en ru

Справа Крысина: прокурор заявила, що вирок суду першої інстанції є незаконним

Справа Крысина: прокурор заявила, що вирок суду першої інстанції є незаконним Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Покарання повинно враховувати ступінь тяжкості злочину

Прокурор у справі Юрія Крысина Гетьман в Апеляційному суді Києва заявила, що вирок суду першої інстанції є незаконним. Про це прокурор Гетьман заявила в залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вирок суду першої інстанції є незаконним. Покарання повинно враховувати ступінь тяжкості злочину. Ми вважаємо, що ця частина судом підтримана не була. Ми вважаємо, що обране покарання Юрію Крысину не є справедливим.

Суд мотивував тим, що він раніше не був судимий і має на утриманні двох малолітніх дітей. У нього також немає каяття. Визнання ним вини є вимушеним. Вважаємо, що така обставина, як щире каяття, не є вагомою обставиною. Свідок Чемес показав, що Крысин дав йому на зберігання готівку. Крысин вжив заходів для приховування інших доказів злочину", - заявила Гетьман.

Адвокат Євгенія Закревська заявила, що підтримує апеляційну скаргу прокурора Гетьман.

"У суді першої інстанції я не брала участь. Я не можу зараз оцінити, наскільки взагалі були підстави для відводу судді. Я підтримую апеляційну скаргу прокурора та скарги Диканя в частині покарання", - повідомила Закревська.

Разом з тим, адвокати Юрія Крысина заперечили проти апеляційної скарги.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крысина винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. За вироком суду, Крысину призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно із звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки. ГПУ подала в суд апеляційну скаргу на вирок Крысину.