ua en ru

Справа, за якою проходять обшуки у Кернеса, була порушена ще у 2014

Справа, за якою проходять обшуки у Кернеса, була порушена ще у 2014 Фото: Геннадій Кернес

Юрій Сидоренко зазначив, що справа, за якою проходять обшуки у Кернеса, не розслідувалася 2 роки

Справа, у рамках розслідування якої сьогодні, 15 вересня 2016 року, проходять обшуки у мера Харкова Геннадія Кернеса, була порушена ще у 2014 році. Про це заявив директор департаменту інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я не знаю, про які конкретно земельні ділянки йдеться. Я знаю, що ця справа була порушена ще в 2014 році, з тих пір не розслідувалася. І сьогодні в декількох місцях, включаючи готель, де живе Кернес, міську рада, будинок Добкіна проводяться якісь обшуки", -заявив він.

Крім того, Сидоренко зазначив, що справа, за якою проходять обшуки у Кернеса, не розслідувалася 2 роки, а також додав, що правоохоронцям буде надана вся необхідна документація.

"Всю документацію, які вони хочуть, за словами адвоката, вони отримають.У Харкові прокуратура, буває оскаржує виділення того чи іншого ділянки в суді. Статистика така що з 100 таких позовів суд останньої інстанції задовольняє 3 із 100. Я думаю, що це справа виключно політичне, незважаючи на важкі стосунки Кернеса з главою МВС і ГПУ. Вважаю, що раз справа не розслідувалася 2 роки, можна з упевненістю сказати, що це політичне замовлення", - заявив Сидоренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ проволить обшуки у Кернеса.