ua en ru

Справу екс-мера Слов'янська Штепи направлять в новий суд

Справу екс-мера Слов'янська Штепи направлять в новий суд Фото: Неля Штепа (УНІАН)

У прокуратурі розраховують, що справу Штепи буде передано в суд 17 січня

За рішенням Апеляційного суду Харківської області справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи розглядатиме Жовтневий районний суд Харкова. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, повідомляє місцеве видання MediaPort.

В обласній прокуратурі розраховують, що справа Штепи буде передана в суд 17 січня, і протягом п'яти днів призначать перше засідання.

Як повідомили в прокуратурі, термін дії запобіжного заходу, обраного судом для Штепи закінчився ще 14 січня і на даний момент жодний запобіжний захід на неї не поширюється. На початку січня прокуратура клопотала про продовження запобіжного заходу, але його так і не розглянули. Так, 9 січня засідання не відбулося через відсутність судді, а 11 січня судді відмовилися розглядати справу.

"Прокурори будуть звертатися вже до нового складу суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу стосовно обвинуваченої", - повідомили в прокуратурі.

Зазначимо, Штепу звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України і участі в терористичній організації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 11 січня в Харкові колегія суддів Ленінського районного суду, яка слухала справу Штепи, обвинуваченої у сепаратизмі, заявила самовідвід і задовольнила його.